Будинок в індустріальному районі Амстердама

При проектуванні цього будинку, названого Lofthouse I, основним джерелом натхнення дизайнерам з Marc Koehler Architects служили індустріальні пейзажі промзон Амстердама. Саме цією обставиною і пояснюється мінімалістський підхід до дизайну екстер'єру, про який говорять дерев'яні рами чорного кольору, вертикальна дощата обшивка і великі вікна. Що стосується планування, то тут замовники віддали перевагу відійти від класичної схеми, як би "перевернувши" її, в результаті чого спальні розташувалися на першому поверсі, а кімнати для спільного проведення часу - на другому і третьому. Розташування кухні, їдальні і лаунж-зони на верхніх поверхах дозволило забезпечити максимально широкий вид на гавань.

Проект будинку заснований на архітектурної концепції Superlofts, що дозволяє розташовувати несучі конструкції всередині типового дерев'яного каркаса будь-яким бажаним чином. Крім того, каркасно-щитова структура таких будинків дозволяє значно скоротити терміни будівництва.

У міру підйому широкі дощечки на фасаді змінюються вужчими, додаючи вигляду будинку привабливості.

Прольоти цих сходів, встановленої на прохання замовників у внутрішньому атріумі будинку, пов'язують "нашаровуються" друг на друга житлові зони. Піднімаючись по ній, відчуваєш себе персонажем якоїсь відеоігри.

Щоб візуально розширити житловий простір будинку, було вирішено спроектувати його в сплите - так, щоб кімнати зліва і праворуч від сходів знаходилися на різних рівнях щодо один одного. Крім того, завдяки такому плануванні простору сусідніх поверхів знаходяться в зоні прямої видимості.

Будівельники також постаралися зробити будинок якомога більш екологічним і незалежним, встановивши сонячні батареї на даху, вентиляцію, оснащену системою контролю рівня діоксиду вуглецю і MEV, підлоги з підігрівом, а також підключивши будинок до системи центрального опалення для зниження енергоспоживання.

Дивіться відео: Birmingham City Centre - UK Travel Vlog 2018

Залиште Свій Коментар