Проект Kooyongkoot Road від B.E Architecture

Резиденція Kooyongkoot Road в Хоторне (Австралія) представляє собою будинок в мінімалістському стилі, побудований за проектом B.E Architecture. Розташоване на невеликій ділянці триповерхова будівля має компактну структуру, проте передбачає відразу два внутрішніх дворика, що виходять на північ. Рослини, висаджені по периметру відкритих терас, забезпечують захист від цікавих поглядів сусідів. В своєрідні "зелені острівці" перетворені і внутрішні дворики - таким чином, з вікон всіх приміщень будинку відкриваються види на квітучі сади, завдяки яким навіть живучи в центрі міста можна відчувати себе в оточенні природи.

Колірна палітра застосованих в обробці матеріалів стала відповіддю на бажання замовників отримати яскраве життєвий простір, виконане чистої естетики. Ключовим елементом дизайну в екстер'єрі будинку виступають матові металеві поверхні чорного кольору. На обшитому металевими листами передньому фасаді вони чергуються з дзеркальними поверхнями вікон в чорних сталевих рамах, ланцюгом оперізують всю конструкцію. Схожі елементи успішно "прижилися" і всередині будинку, будучи інтегровані в інтер'єр кухні. У дизайні меблів у вітальні теж нібито обіграються мотиви, відмічені нами в обробці фасаду.

За тонкими сталевими воротами виявляється обрамлена по краях садовими рослинами доріжка, яка веде до високої вхідних дверей, також обшили чорними металевими листами. Вікно на стелі служить джерелом світла на сходах, що ведуть в будинок. Таке рішення якнайкраще відображає концепцію інтер'єру будинку: наявні у великій кількості вікна і світлові люки спонукають мешканців завжди рухатися "назустріч світлу".

Дивіться відео: EN. Bosch Automated driving: E/E architecture

Залиште Свій Коментар